Resnica o hialuronski kislini

BLOG

Lucija Kračun, dr.med.

Specialist družinske medicine
AAAMED diploma za estetsko medicino

Staranje kože je naraven zelo kompleksen proces, ki ga še danes popolnoma ne razumemo. Nanj vplivajo številni notranji in zunanji dejavniki , ki aktivirajo določene procese v koži. Mlada koža ima lastnost, da zadrži ogromno vode. Na žalost s staranjem ta sposobnost  upada. Molekula hialuronske kisline je edinstven glikozaminoglukan in ključna molekula pri hidrataciji kože. Ta neverjeten sladkor zadrži vodo v koži. Le-ta dobi zdrav in napet videz, fine gubice se zmanjšajo ali celo popolnoma izginejo.

NARAVNO PRISOTNA V KOŽI

Hialuronska kislina je močan naraven vlažilec prisoten v naši koži. Igra pomembno vlogo v povrhnjici kože. V zdravi koži je koncentracija hialuronske kisline v bazalni plasti povrhnjice, kjer najdemo keratinocite, relativno visoka. Ko vzpostavimo ravnovesje hialuronske kisline v povrhnjici, vidimo takojšen učinek v napetosti kože in zmanjšanju drobnih gubic.

KOLIČINA SE ZMANJŠA S STARANJEM KOŽE

Po 19.letu starosti se začne počasi zniževati nivo hialuronske kisline v koži, po 40.letu postane to vedno bolj opazno. Rezultat je suhost kože, pojavijo se prve gubice okoli oči, nosu in ust, koža ni več tako napeta.  Koncentracija hialuronske kisline v koži je določena s kompleksnim ravnotežjem med njeno sintezo, razgradnjo in odlaganjem v tkivih.

ZADRŽI OGROMNO KOLIČINO VODE

Ste vedeli, da lahko hialuronska kislina vsebuje 1000x več vode kot je njena teža? Ne samo, da zadrži vlago  v koži in drugih tkivih, ampak hkrati prepreči , da bi vlaga izhlapela v zrak.

HIALURONSKA KISLINA – ČUDOVIT NARAVNI VLAŽILEC S TAKOJŠNJIM DVOJNIM UČINKOM

Izbira pravega produkta s hialuronsko kislino je lahko malce bolj zapletena kot izgleda na prvi pogled!

Vsekakor sta  pri izbiri produkta pomembni koncentracija hialuronske kisline in vrsta hialuronske kisline. Pri DALÚ uporabljamo visokomolekularno in nizkomolekularno hialuronsko kislino, kar omogoča dvojni učinek. Visokomolekularna omogoča takojšen učinek  na  napetost kože in izboljša videz finih gubic okoli oči, ust, nosu in na obrazu.  Hialuronska kislina z nizko molekulsko maso prodira v globlje plasti kože in pospeši sintezo hialuronske kisline ter tako omogoči dolgotrajno hidratacijo kože in vidno izboljša teksturo kože. V DALÚ serumu je 1% čiste hialuronske kisline.

KLINIČNO DOKAZANI REZULTATI

  • 100% testiranih je opazilo pomembno izboljšanje  rehidracije kože po 28 dneh uporabe.
  • Redna uporaba  produkta je izboljšala navlaženost kože v povprečju pri vseh testiranih za 13 % po 28 dneh uporabe.
  • 100% testiranih je opazilo pomembno izboljšanje  dolžine in globine gubic.
  • Redna uporaba  produkta je zmanjšala in skrajšala globino gubic v povprečju pri vseh testiranih za 4 % po 28 dneh uporabe.
  • 100% testiranih je opazilo pomembno zmanjšanje števila gubic po 28 dneh uporabe.
  • Redna uporaba  produkta je zmanjšala število gubic v povprečju pri vseh testiranih za 11 %, zmanjšala volumen gubic v povprečju za 12% in zmanjšala področje nagubane kože v povprečju za 8 % po 28 dneh uporabe

Neodvisna dermatološka študija**  je pokazala, da Eliksir mladosti s hialuronsko kislino ne draži kože in ustreza vsem zahtevam dermatološko testiranega proizvoda. 50% testiranih je  alergikov/atopikov z občutljivo kožo. Nihče izmed njih ni imel alergičnih reakcij ali znakov draženja na testiran proizvod.
*Klinični rezultati  na osnovi in vivo testiranj na posameznicah ženskega spola. J.S. Hamilton laboratorij(Corneometer® CM 825, Primos 3D Lite)
** Dermatološki rezultati na osnovi in vivo testiranj na  posameznikih ženskega in moškega spola. J.S. Hamilton laboratorij.

ALI JE UŽIVANJA “PRAVE” HRANE POMEMBNO?

Da, seveda je. Prehrana močno vpliva na stanje kože. S pravilno prehrano, ki je bogata s sadjem in zelenjavo – torej z antioksidanti preprečujemo vnetje v koži. Omogoča, da zadržimo vodo v telesu.

ELIKSIR S HIALURONSKO KISLINO - KORISTI ZA KOŽO

Ta nadvse lahek serum gelnate structure je ustvarjen iz dragocenih naravno aktivnih sestavin, ki na koži ustvarijo gladek videz in omogočijo, da zasije v naravi lepoti. Serum s hialuronsko kislino je primeren celo za najbolj občutljivo kožo, ki ji nudi najboljšo navlažitev v zgornjih in globljih plasteh. Koža  je po uporabi videti zdrava, napeta in sijoča. Drobne gubice izginejo, gube se zmanjšajo. Zagotavlja maksimalno ugodje in navlažitev kože.

KDO LAHKO UPORABLJA SERUM S HIALURONSKO KISLION?

Odličen za vse tipe kože. Upočasnjuje in preprečuje njeno staranje. Še posebej je primeren za dehidrirano in utrujeno kožo, suho in občutljivo kožo ter kožo s prvimi znaki staranja. Primeren je tako za moške kot za ženske.

Napiši komentar

17 + seven =