Kako narediti nego kože bolj trajnostno?

BLOG

1/ Kupujte trajnostno naravnane blagovne znamke za nego kože

Pri DALÚ Natural Skincare se vse vrti okoli vrhunske nege kože in trajnostih načel. Stremimo k trajnostnemu razvoju, saj bomo samo tako ohranili naš planet za prihodne generacije.

»Naše poslanstvo je ustvarjanje edinstvene znanstveno zasnovane učinkovite nege kože z vidnimi klinično dokazanimi rezultati. Trajnostni razvoj je ena izmed naših  temeljnih vrednot. Zavezali smo se trajnostnemu načinu življenja. Vsak korak, ki ga naredimo v podjetju pri nastanku naših proizvodov, je narejen etično in pošteno.«, Lucija Kračun, CEO

DALÚ Natural Skincare  produkti so narejeni v harmoniji z naravo in za naravo.

Kot  priznanje naši odličnosti in trajnostnemu razvoju smo prejeli Butterfly Mark, ki ga poganja Positive Luxury.

Prepoznani smo kot blagovna znamka, ki ji lahko zaupate.

Od ustanovitve blagovne znamke za svoje izdelke uporabljamo samo steklo. Naša sekundarna embalaža ima certifikate CN in FSC. 100 % energije, potrebne za proizvodnjo papirja, je bilo pridobljenih iz obnovljivih virov.

Kaj pomeni FSC?

Je neodvisna in neprofitna organizacija, ki je bila ustanovljena leta 1993 z namenom spodbujanja odgovornega gospodarjenja z gozdovi po vsem svetu.

Kaj je CN?

Oznaka CN-Carbon Neutral označuje zmanjšan ogljični odtis.

Pakete pošiljamo v 100% recikliranih škatlah in vodimo evidenco ogljičnega odtisa. Da bi zmanjšali odpadke, v prihodnosti ne bomo pakirali vseh naših izdelkov v sekundarno embalažo.

Sestavine v izdelkih DALÚ Natural Skincare so v omejenem obsegu in brez množične proizvodnje proizvedene v skladu z visokimi ekološkimi standardi. Le tako lahko zagotovimo najčistejše aktivne snovi, ki ne obremenjujejo kože s toksini.

2/ Kupujte  certificirane naravne/organske blagovne znamke

Če želite, da je vaša nega res naravna ali organska, preglejte seznam sestavin. Vsi dobri izdelki imajo certifikat ali pa na embalaži napišejo odstotke naravnih in organskih sestavin. S certifikatom ste 100% prepričani, da je izdelek res takšen, kot trdi blagovna znamka. Na voljo je precej certifikatov: COSMOS, Natrue, Ecogea, FDA Organic …. odvisno od države.

3/ Reciklirajte embalažo ali pa jo ponovno uporabite doma

Embalažo, ki je ne morete ponovno napolniti ali ponovno uporabiti, jo ustrezno reciklirajte. Večina stekleničk ima simbol majhnega trikotnika, ki označuje, da jih je mogoče reciklirati. Lahko jo sperite in položite neposredno v ustrezen zabojnik za recikliranje.

Odličen način, da zmanjšate svoje odpadke, je ponovna uporaba praznih embalaž za nego kože. Poskusite napolniti kozarce in stekleničke z začimbami v kuhinji ali pa vosek, da ustvarite sveče, jih spremenite v oljne difuzorje ali celo uporabite za shranjevanje ličil ali pisarniškega materiala.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

4/ Za čiščenje obraza uporabite bombažne blazinice za večkratno uporabo

Za rast bombaža se običajno uporablja veliko pesticidov. Pesticidi so potencialno škodljivi za kožo in seveda za okolje in pitno vodo. Bolj prijazna izbira so vsekakor bombažne blazinice iz organskega bombaža. Še bolje pa je, če uporabljate bombažne blazinice, ki so pralne in zato bistveno zmanjšate odpadke.

5/ NE kupujte pri podjetjih, ki testirajo na živalih

DALÚ Natural Skincare je blagovna znamka, ki je cruelty free. Poleg tega so skoraj vsi naši izdelki veganski. V podjetju DALÚ odločno nasprotujemo testiranju na živalih: končnih izdelkov ali sestavin ne testiramo na živalih, prav tako ne dobavitelji ali tretje osebe. Svojih izdelkov ne prodajamo na tržišča, kjer je po zakonu potrebno testiranje na živalih. 

6/ Kupujte pri etično osveščenih blagovnih znamkah za nego kože

Vizija je jasna in prepričljiva: svet, v katerem uspevajo podjetja, uspevajo družbe in cveti okolje. V Dalú sodelujemo samo s podjetji, ki upoštevajo naš kodeks ravnanja in naše trajnostne standarde. Usklajeno ukrepanje je včasih težko in dolgotrajno, vendar se na koncu splača. Naš cilj je bil in bo ostal čista lepota.

7/ Ne pustite izlivke teči

Ali ste vedeli, da je samo 1 odstotek vode na voljo za uporabo ljudem? Svet je prenaseljen, naše reke in jezera pa so vsak dan bolj onesnažene. V nekaterih delih sveta ljudje nimajo pitne vode. Zaradi globalnega segrevanja temperatura zraka narašča in ledeniki se topijo. Resnično preprost, a učinkovit način, s katerim lahko vsi varčujemo z vodo je, da se opomnimo, da moramo zapreti pipo, ko je ne uporabljamo aktivno. Med nanašanjem čistilnega sredstva na obraz ali med krtačenjem zob ni potrebno, da voda teče. Odprete jo samo pri izpiranju.

8/ Ne uporabljajte robčkov za obraz

Robčki za ličenje so pogosto izdelani iz nerazgradljivih materialov in plastične embalaže. Ogrožajo morsko življenje. Živali robčke prepoznajo kot hrano. Po zaužitju plastike zbolijo ali se zadušijo. Poleg tega so lahko škodljivi za vašo kožo.

Napiši komentar

six + seventeen =