Razstrupite se, da vam bo prijetno v vaši koži

BLOG

Lucija Kračun, MD
Specialist družinske medicine
AAAMED diploma za estetsko medicino

Za razstrupljanje imate tako na voljo kar nekaj živil in metod, kožo pa lahko razstrupite tudi z različnimi kopelmi, gibanjem, masažo, vajami in jogo. Za »razstrupljanje« misli in duha, pa bo treba nekaj več aktivnosti in samorefleksije. Med prvimi bo na vrsti odpuščanje, tako sebi kot drugim, za vse zamere in napake iz preteklosti. Novo leto, ki bo kmalu pred nami, se odločite začeti z ničle in na tej točki začnite tudi graditi svoje odnose z najbližjimi ter prijatelji. Ko odpuščate, hkrati tudi celite rane in si dovolite zadihati znova. 

O razstrupljanju telesa smo v zadnjih nekaj letih izvedeli že (skoraj) vse. In ga večinoma tudi preizkusili. Kako pa je z vašo kožo? Koliko krat ste ji privoščili vikend brez strupov?

Ste ob opazovanju sive, medle, utrujene, uvele kože, ki se zdi nekako brez življenja in energije, kdaj pomislili, da bi jo morali razstrupiti? Prav to so namreč znaki, da se je njen mehanizem obnavljanja upočasnil, predvsem zaradi preobremenjenosti z odpadnimi snovmi in strupi. V hladnejših obdobjih, ko je izpostavljena tudi nenehnim spremembam temperature, pa od nje zahtevamo posebej veliko. Če smo ob tem še utrujeni in neprespani, je problem skoraj zagotovo tukaj.

A nikar ne obupujte. Utrujena koža občasno pesti vsako žensko. Dovolj je, da ohranjate zdrav življenjski slog in v lepotni ritual uvrstite prave izdelke, ki jo bodo hitro napolnili z energijo, ji povrnili izgubljeni sijaj, jo zgladili, napeli ter osvežili. Nato pa s svežino napolnite še krožnik in si, povsem brez slabe vesti, odpočijte. Tako se boste najhitreje znebite strupov in koža, sicer nenehno izpostavljena agresivnim izzivom iz okolja ter odpadkom, ki nastajajo pri presnavljanju, bo znova videti sveža, obrazne črte in gube manj izrazite, polt pa enakomernejša in sijoča. Uvela in posivela koža tako ne bo imela nobene možnosti za zmago.

Po jutru se koža pozna

Najenostavnejši način za hitro poživitev kože in odpravljanje vrečic pod očmi je, da obraz takoj zjutraj nekajkrat splaknete z mrzlo vodo. Če lahko imate ob tem odprte oči, toliko bolje. Nato nanesite nego, ki bo kožo dobro navlažila, napela in spodbudila. Luksuzna, antipolucijska in globoko negovalna ekološka vlažilna krema, bo obraz cel dan varovala pred zunanjimi vplivi ter poskrbela za optimalno navlaženost. Suha koža je namreč groba in nagnjena k luščenju ter srbenju, kar sčasoma vodi k nastanku gub in lahko povzroči pokanje drobnih žilic. Medtem ko bo učinkovita sestava vlažilne negovalne kreme z energijo zanesljivo in hitro napolnila prav vse vaše kožne celice.

Za najbolj občutljive

Med glavnimi vzroki za posivelo in medlo kožo je, kot rečeno, zagotovo pomanjkanje vlage, zato vas utrujen videz lahko začne mučiti že pri 25 letih. Dobro vlaženje je torej ključno, tako zjutraj kot zvečer. Eliksir mladosti s hialuronsko kislino bo zato navdušil vse, ne glede na vaš tip kože in starost. Ta serum gelnate strukture ima lahko konsistenco in je ustvarjen iz dragocenih naravnih aktivnih sestavin, ki na koži ustvarijo gladek videz ter ji omogočijo, da zasije v naravi lepoti. Primeren je celo za najbolj občutljivo kožo, ki ji nudi odlično navlažitev v zgornjih in globljih plasteh, zato je po njegovi uporabi koža videti zdrava, napeta in sijoča. Drobne gubice izginejo, globlje se zmanjšajo, tako daje serum tudi odlične anti – age rezultate. Ker vsebuje kar 1% čiste hialuronske kisline, pa, kot rečeno, zagotavlja maksimalno ugodje in vlaženje.

Kratka masaža z dolgim učinkom

Kratka masaža bo kožo prekrvavila in osvežila ter spodbudila pretok limfe. Tako jo boste hitro pomiril ter pregnal otekline in odpravil vrečice pod očmi. Med masažo v kožo vtrite tudi obnovitveni serum iz dragocenega ekološkega olja za obraz, z močnim učinkom proti staranju, ki jo bo intenzivno nahranil, učvrstil in še dodatno zaščitil pred škodljivimi vplivi iz okolja. Ob redni uporabi bo tudi zgladil gubice, utrdil očesne konture, izboljšal elastičnost in tonus ter kožo odlično pripravil za nanos ostalih izdelkov.

Ena rešitev za vse težave

V hladnih mesecih nikakor ne pozabite še na intenzivnejše kožne tretmaje, ki vsebujejo učinkovine v visokih koncentracijah ter zmorejo narediti čudeže praktično čez noč. Ena takšnih je gotovo intenzivna nega s smiljem. Razkošna bogata svilnata tekstura naravne obnovitvene kreme za obraz, iz skrbno izbranih ekoloških sestavin, bo imela na vašo kožo neverjetne negovalne in antioksidativne učinke, ob tem jo bo tudi navlažila ter spodbudila nastajanje kolagena. Smilj je prav tako odličen v boju proti gubicam in zato ena najboljših anti-age sestavin. 
Ker krči žile in tkivo, odpravlja razširjene vene ter popokane kapilare in pospešuje razstrupljanje, se uporablja tudi pri masažah za limfno drenažo. Pomembno prispeva k celjenju kožnih poškodb, prav tako je učinkovit pri kožnih alergijah, psoriazi, luskavici, rozacei, dermatitisu in problematični aknasti koži. Ker kožo odlično obnavlja, je nepogrešljiv pri negi opeklin, po operacijah blaži brazgotine, celi rane in odrgnine, zmanjšuje videz strij, hkrati pa preprečuje vnetje kožnih poškodb.
Primeren je za vse tipe kože:
  • zrelo, suho in utrujeno obnovi, deluje proti gubicam ter ohranja napeto in prožno,
  • mastno in problematično blagodejno neguje, blaži rdečico, odpravlja ter gladi posledice aken,
  • poškodovano in vneto pomaga pomirjati, deluje protivnetno, regenerativno, odpravlja rdečico in blaži vnetna stanja.

Vsi obrazi razstrupljanja

Za razstrupljanje imate tako na voljo kar nekaj živil in metod, kožo pa lahko razstrupite tudi z različnimi kopelmi, gibanjem, masažo, vajami in jogo. Za »razstrupljanje« misli in duha, pa bo treba nekaj več aktivnosti in samorefleksije. Med prvimi bo na vrsti odpuščanje, tako sebi kot drugim, za vse zamere in napake iz preteklosti. Novo leto, ki bo kmalu pred nami, se odločite začeti z ničle in na tej točki začnite tudi graditi svoje odnose z najbližjimi ter prijatelji. Ko odpuščate, hkrati tudi celite rane in si dovolite zadihati znova. 
Poskusite se znebiti negativnih vzorcev misli in navad. Ko se ujamete, da se ponovno zapletate vanje, da ste znova razočarani in pričakujete le slabo, pa se prijazno opomnite na vašo odločitev in poskusite poiskati pozitivno lastnost ter pogledati stvar ali situacijo še z drugega zornega kota. Bodite odprti do različnih možnosti in ravno tako do drugačnih ljudi. Spoznanje, da pri razumevanju drugih ne smete izhajati iz sebe, je izjemnega pomena. Tisto, kar se vam zdi dobro, še ne pomeni, da je dobro za nekoga drugega. Medtem ko je vaša najšibkejša točka lahko nekomu drugemu vir navdiha in moči.
Torej ne sodite drugim in tudi do sebe bodite bolj nežni. Ne merite se z okolico, temveč varujte in negujte svojo dušo. Naredite kaj lepega in dobrega zase. Predvsem pa si obljubite, da se boste večkrat razvajati. Verjemite, tudi drugi vam bodo hvaležni. Ker od vaše energije je odvisno počutje ostalih. Le kdo ni rad v družbi zadovoljne, samozavestne, srečne osebe? Ki se dobro počuti v svoji koži. Zakaj ne bi bili to ravno vi?
Napiši komentar

sixteen − fifteen =